top of page

Amerikanske pannekaker med pekannøtter

Tilberedning:

30 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

60 g per porsjon

Ingredienser

Til pannekakene

  • 150 g havremel (kjøp ferdig eller kjør havregryn i en blender)

  • 200 g lettmelk

  • 3 egg

  • 2,5 ts bakepulver

  • 2 ss Sukrin Gold

  • 0,5 ts salt

  • Vita Hjertego Flytende margarin til steking

Topping

  • Lønnesirup

  • Bananer

  • Pekannøtter

Slik gjør du

  1. Skill eggehviten fra eggeplommene i hver sin bolle.


  2. Bland melk sammen med eggeplommene.


  3. Bland sammen hvetemel og bakepulver, og sikt dette inn i blandingen med melk og eggeplommer.


  4. Pisk deretter eggehvitene luftige med sukker og salt.


  5. Vend så denne luftige blandingen sammen med resten.


  6. Stek 12 lapper av røren i en panne med smør på middels varme.

Næringsberegning per porsjon

Beregningen er basert på 3 lapper toppet med  15 g lønnesirup, 60 g banan og 20 g pekannøtter

Kcal: 501
Fett: 26 g
Mettet fett: 3,4 g
Karbohydrater: 55,3 g
Kostfiber: 8 g
Tilsatt sukker: 11,3 g
Protein: 15,1 g
Salt: 1,8 g

bottom of page