top of page

Bønnegryte

Tilberedning:

30 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

180 g per porsjon

Ingredienser

  • 1 pakke kidneybønner (230 g avrent)

  • 1 pakke kikerter (230 g avrent)

  • 1 boks tomatbønner (420 g)

  • 1 boks hermetiske tomater (400 g)

  • 1 boks mais (165 g) 

  • 1 rød paprika 

  • 1 løk

  • 1 chili

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ss lettrømme (kan sløyfes)

  • 1/2 ts sukker

  • Pepper

  • 1 ss olivenolje til steking

Slik gjør du

  1. Kutt opp løk, hvitløk, paprika og chili.


  2. ​Stek løken gylden, og tilsett paprika, hvitløk og chili


  3. ​Legg grønnsakene i en gryte og tilsett alle de andre ingrediensene bortsett fra rømmen.


  4. ​La koke på middels varme i 10 minutter. Tilsett rømmen mot slutten.


  5. ​Den smaker endra bedre om den har fått stått litt. Lag den gjerne dagen i forveien eller på morgenen.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 357
Fett: 8,4 g
Mettet fett: 2,1 g
Karbohydrater: 59,4 g
Kostfiber: 16 g
Tilsatt sukker: 1,5 g
Protein: 18,4 g
Salt: 1,3 g

bottom of page