Ingredienser
600 g biff (vilt, storfe)
8 poteter (ca. 680 g)
400 g brokkoli
400 g gulrot
3 ss olivenolje
3 dl matfløte
1 løk (160 g)
250 g sopp
2 ss soyasaus
1 ts maizena
Salt og pepper
Smør
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader.
Kutt opp potetene. Legg disse i en bolle og hell over 2 ss olivenolje, salt og pepper. Rør godt om. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek potetene midt i ovnen i 30-40 min.
Sausen: Kutt opp sopp og løk. Stek soppen på middels varme i en kjele (uten smør/olje) til den er redusert. Stek løken i 1 ss olivenolje til den er gylden. Når løken er ferdig legger du den i kjelen med soppen, og tilsetter fløte, maizena og soyasaus, og lar den koke på svak varme til resten av maten er ferdig. Husk å røre om innimellom.
Kutt opp brokkoli og gulrot. Kok eller damp disse.
Stek kjøttet i en panne med smør. Krydre med ønsket krydder, salt og pepper.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 654
Fett: 32,5 g
Mettet fett: 15,3 g
Karbohydrater: 53,4 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 12 g
Protein: 43,3 g
Salt: 1,1 g