top of page

Blåbærpannekaker

Tilberedning:

30 min.

Antall porsjoner:

2

Mengde frukt & grønt:

280 g per porsjon

Ingredienser

Til pannekakene

  • 1 banan (120 g)

  • 50 g mager cottage cheese

  • 50 g havremel (kan kjøre havregryn i en blender)

  • 2 egg

  • 100 g blåbær

  • 1 ts bakepulver

  • Litt salt

  • Vita Hjertego Flytende margarin til steking

Topping

  • 1 banan (120 g)

  • 200 g mager cottage cheese

  • 200 g blåbær

  • Sukrinmelis

Slik gjør du

  1. Miks sammen banan, cottage cheese, havremel, egg, bakepulver og salt i en blender. Rør inn blåbær. La røren hvile i kjøleskapet i 10 minutter.


  2. Stek pannekakene i smør (6 lapper, 3 i hver omgang).


  3. Lag syltetøy av blåbær og sukrinmelis (smak til med sukrinmelis). Topp pannekakene med banan, cottage cheese og blåbærsyltetøy.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 492
Fett: 15,8 g
Mettet fett: 4 g
Karbohydrater: 63,1 g
Kostfiber: 12 g
Tilsatt sukker: 2,6 g
Protein: 30 g
Salt: 2,1 g

bottom of page