top of page

Blomkålsuppe

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

200 g per porsjon

Ingredienser

  • 1 stor blomkål (600 g)

  • 1 stor løk (200 g)

  • 2 hvitløksfedd

  • 0,8 l grønnsaksbuljong. Bruk gjerne 1,5 ss av Helios grønnsaksbuljong

  • 300 g matfløte

  • Oregano

  • Pepper

  • Parmesan

  • Spekeskinke

  • 1 ss olivenolje til steking

Slik gjør du

  1. Kutt opp løk og hvitløk og stek løken gylden i en panne med smør​.


  2. Kutt opp blomkål og stek denne sammen med løken.


  3. ​Bland ut buljongen i vann.


  4. Putt løken og blomkålen i en kjele sammen med buljongblandingen​.


  5. Kok opp på middels varme til blomkålen er mør​. 


  6. Tilsett krydder og matfløte og kjør dette i en blender, eller bruk en stavmikser​.


  7. Stek spekeskinke og rasp opp parmesan​.

Næringsberegning per porsjon

Inkluderer 10 g parmesan og 2 skiver spekeskinke

Kcal: 297
Fett: 20,8 g
Mettet fett: 11,5 g
Karbohydrater: 15 g
Kostfiber: 4 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 14,5 g
Salt: 2,8 g

bottom of page