top of page

Burger og ovnsstekte poteter

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

2

Mengde frukt & grønt:

50 g per porsjon

Ingredienser

  • 2 burgere (150 g per stk. For eksempel disse)

  • 2 stk grove hamburgerbrød

  • 2 skiver cheddar (15 g x 2)

  • 300 g potet

  • 10 g olivenolje

  • 60 g lettrømme

  • 1/4 fedd hvitløk

  • 1 ts ketchup

  • Salat 

  • Tomat

  • Agurk

  • Flytende plantemargarin til steking (eller bruk grillen)​

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.


  2. Kutt potetene i båter. Legg i en bolle og hell over olivenolje, salt og pepper. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ovnen i ca. 30-40 minutter. 


  3. Mens potetene steker kan du kutte opp tomat og agurk.


  4. Finkutt 1/4 hvitløk og bland sammen med rømmen og  litt ketchup.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 855
Fett: 44 g
Mettet fett: 15,1 g
Karbohydrater: 74 g
Kostfiber: 12 g
Tilsatt sukker: 0,8 g
Protein: 35 g
Salt: 3,5 g

bottom of page