top of page

Chikenpizza med grønnsaker i rød pesto

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

140 g per porsjon

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter

  • 8 skiver salami "Go og mager", 2 skiver per filet

  • 4 ss tomatpuré (1 ss per filet)

  • 60 g revet lett gulost (15 g per filet)

  • Oregano og basilikum

  • Vita Hjertego Flytende margarin til steking

Til grønnsaksblandingen trenger du

  • 250 g erter

  • 300 g brokkoli

  • 200 g gulrot

  • 250 g sopp

  • 100 g rød pesto

  • 1 ss smør

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.


  2. Stek kyllingen i en stekepanne med smør slik at du får en fin skorpe. Den skal ikke gjennomstekes.


  3. Lag flere snitt på toppen av fileten slik at du kan fylle med tomatpuré, salami, basilikum og oregano. Bland gjerne krydderet sammen med tomatpuré før du smører den på. Dryss over ost. 


  4. Kutt opp grønnsakene.


  5. Kutt opp sopp og stek i en panne uten smør. Når soppen er redusert tilsetter du smør, og så de andre grønnsakene. La steke på middels varme i 10-15 minutter. Tilsett pesto.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 495
Fett: 20,1 g
Mettet fett: 9,9 g
Karbohydrater: 14,1 g
Kostfiber: 10 g
Tilsatt sukker: 1,4 g
Protein: 59,3 g
Salt: 2,3 g

bottom of page