top of page
  • Facebook
  • Instagram

Cottage cheese-pannekaker med jordbær og banan

Tilberedning:

30 min.

Antall porsjoner:

2

Mengde frukt & grønt:

100 g per porsjon

Ingredienser

Til pannekakene

  • 100 g mager cottage cheese

  • 100 g lettmelk

  • 1 egg

  • 60 g havremel (kan kjøre havregryn i en blender)

  • 0,5 ts bakepulver

  • Litt salt

  • Flytende plantemargarin til steking

Topping (dette er for 2 porsjoner)

Slik gjør du

  1. Bland sammen cottage cheese, melk, egg, havregryn, bakepulver og salt i en blender, og la dette hvile i kjøleskapet i 10 minutter. 


  2. I mellomtiden kan du kjøre jordbærene i en blender og smake til med sukrinmelis. 


  3. Stek pannekakene på middels varme. Fordel røren på 6 lapper (3 i hver omgang). 


  4. Topp pannekakene med cottage cheese, banan og jordbærsyltetøy. 

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 419
Fett: 12,5 g
Mettet fett: 3,6 g
Karbohydrater: 48,7 g
Kostfiber: 5 g
Tilsatt sukker: 9,7 g
Protein: 30,1 g
Salt: 1,5 g

bottom of page