top of page

Fiskeburger med kokte poteter og hvit saus

Tilberedning:

45 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

200 g per porsjon

Ingredienser

Til sausen trenger du

  • 5 dl helmelk

  • 3 ss hvetemel

  • 20 g smør

  • 1/2 ts Salt

  • 1/4 ts Pepper

  • 1/4 malt muskat

Slik gjør du

  1. Kok opp vann til potetene og kok disse mens du lager resten av maten


  2. Kutt opp brokkoli og gulrot, og kok eller damp disse (mot slutten)


  3. Kutt opp løk og stek denne i en panne med smør. Legg løken til side når den er ferdig.


  4. Sausen*: Smelt smør og rør inn hvetemelet med en visp. Tilsett melken og rør ytterligere med en visp slik at sausen blir klumpfri. Tilsett salt, pepper og muskat og la den småkoke i 5 minutter.


  5. Stek fiskeburgerne i en stekepanne med smør.


*Oppskrift på sausen er hente fra Matprat.no

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 525
Fett: 20,8 g
Mettet fett: 9,3 g
Karbohydrater: 59,7 g
Kostfiber: 8 g
Tilsatt sukker: 0,5 g
Protein: 29,7 g
Salt: 2,5 g

bottom of page