top of page

Grillet kylling og hjemmelaget potetsalat

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

130 g per porsjon

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter 

  • Salat

  • Paprika

  • Agurk

  • Løk

  • Mais

  • Tomat

  • Fetaost

  • Grønne oliven

  • Til potetsalaten:

    • 400 g kokt potet​

    • 1 boks mager kesam

    • 1 lite eple

    • 2 vårløk

    • 2 ss søt sennep

    • 1 ts sukker

    • 1/2 ts salt

    • 1/4 sitronpepper

    • 1 ts sitronsaft

    • Gressløk om ønsket​​

Slik gjør du

  1. Kok poteter.


  2. Kutt opp salat og grønnsaker.


  3. Når potetene er ferdig kokt må de avkjøles.


  4. Kutt opp eple og de avkjølte potetene i terninger. Kutt opp vårløk og bland alle ingrediensene i potetsalaten i en bolle. Sett i kjøleskapet mens du griller kyllingen. Valgfri krydder. Kan for eksempel bruke sitronsaft, oregano, salt og pepper.

Næringsberegning per porsjon

1 porsjon er beregnet på 150 g grillet kylling, 1/4 del av potetsalaten, 150 g blandet salat, 25 g feta og 25 g oliven.​

Kcal: 544
Fett: 17,9 g
Mettet fett: 6,5 g
Karbohydrater: 21,2 g
Kostfiber: 6 g
Tilsatt sukker: 2,4 g
Protein: 57,8 g
Salt: 3,1 g

bottom of page