Ingredienser
4 kyllingfileter
600 g søtpotet
Salat
Paprika
Tomat
Agurk
Mais
Fetaost
Oliven
2 ss olivenolje
Aioli
50 g lett majones
50 g lettrømme
1 ts sitronsaft
1/2 fedd hvitløk
Smak til med salt og pepper
Slik gjør du
Skrell søtpoteten og kutt opp i noe som kan se ut som fries. Legg disse i en bolle med kaldt vann og sett i kjøleskapet. Minst 30 min., men gjerne flere timer, eller kvelden i forveien.
Kutt opp salaten, og bland i en bolle.
Kutt opp hvitløken i små biter. Bland den med majones, lettrømme, sitronsaft og litt salt og pepper.
Bland søtpoteten med 2 ss olivenolje. Stek på 250 grader (varmluft) i ca. 20 minutter slik at de får en gylden farge (følg med underveis). Slå av ovnen og la døren stå på gløtt. Slå på vifta.
Grill kyllingen.
Næringsberegning per porsjon
1 porsjon er beregnet på 150 g grillet kylling, 150 g salatblanding, 150 g (rå) søtpotet, 25 g grønne oliven, 20 g fetaost og 25 g aioli.
Kcal: 630
Fett: 30,3 g
Mettet fett: 8 g
Karbohydrater: 43,2 g
Kostfiber: 8 g
Tilsatt sukker: 0,2 g
Protein: 49,8 g
Salt: 2,3 g