top of page

Grillet kylling og søtpotetfries

Tilberedning:

1 t og 30 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

140 g per porsjon

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter 

  • 600 g søtpotet

  • Salat

  • Paprika

  • Tomat

  • Agurk

  • Mais

  • Fetaost

  • Oliven

  • 2 ss olivenolje


Aioli

  • 50 g lett majones

  • 50 g lettrømme

  • 1 ts sitronsaft

  • 1/2 fedd hvitløk

  • Smak til med salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skrell søtpoteten og kutt opp i noe som kan se ut som fries. Legg disse i en bolle med kaldt vann og sett i kjøleskapet. Minst 30 min., men gjerne flere timer, eller kvelden i forveien.


  2. Kutt opp salaten, og bland i en bolle.


  3. Kutt opp hvitløken i små biter. Bland den med majones, lettrømme, sitronsaft og litt salt og pepper.


  4. Bland søtpoteten med 2 ss olivenolje. Stek på 250 grader (varmluft) i ca. 20 minutter slik at de får en gylden farge (følg med underveis). Slå av ovnen og la døren stå på gløtt. Slå på vifta.


  5. Grill kyllingen.

Næringsberegning per porsjon

1 porsjon er beregnet på 150 g grillet kylling, 150 g salatblanding, 150 g (rå) søtpotet, 25 g grønne oliven, 20 g fetaost og 25 g aioli.

Kcal: 630
Fett: 30,3 g
Mettet fett: 8 g
Karbohydrater: 43,2 g
Kostfiber: 8 g
Tilsatt sukker: 0,2 g
Protein: 49,8 g
Salt: 2,3 g

bottom of page