Ingredienser
400 g karbonadedeig
1 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts malt muskat
1 ss potetmel
150 g lettmelk
8 poteter (170 g per porsjon)
1 brokkoli (300 g)
300 g gulrøtter
1 boks hermetiske erter (250 g avrent)
1 ss smør til steking
Brun saus
200 g matfløte
1 ss Helios grønnsaksbuljong (blandes i 4 dl vann)
1 ss maizenamel
Pepper
30 g smør
30 g hvetemel
Noen dråper sukkerkulør
Slik gjør du
Legg potetene i en kjele med vann, og la koke mens du lager resten av maten.
Sausen: Gjør klart vann med buljong, og matfløte med maizena. Smelt smøret i en kjele og tilsett hvetemel. Rør om med en tresleiv til du får en nøttebrun farge. Den vil virke tørr. Husk å røre om hele tiden slik at det ikke brenner seg. Tilsett buljong, fløte, pepper og noen dråper sukkerkulør. La sausen koke på svak varme med jevnlig omrøring i ca. 30 minutter.
Bland sammen kjøttdeig, salt, pepper, muskat, potetmel og lettmelk i en bolle. Form massen til 8 kjøttkaker og stek i en panne med smør.
Kok/damp grønnsakene.
Kok opp varmt vann til ertene og la de trekke i ca. 10 minutter.
Næringsberegning per porsjon
100 g saus per porsjon.
Kcal: 519
Fett: 18,3 g
Mettet fett: 10 g
Karbohydrater: 62,2 g
Kostfiber: 11 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 32,4 g
Salt: 4 g