top of page

Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

150 g per porsjon

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig

  • 1 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 1/4 ts malt muskat

  • 1 ss potetmel

  • 150 g lettmelk

  • 8 poteter (170 g per porsjon)

  • 1 brokkoli (300 g)

  • 300 g gulrøtter

  • 1 boks hermetiske erter (250 g avrent)

  • 1 ss smør til steking

Brun saus

  • 200 g matfløte

  • 1 ss Helios grønnsaksbuljong (blandes i 4 dl vann)

  • 1 ss maizenamel

  • Pepper

  • 30 g smør

  • 30 g hvetemel

  • Noen dråper sukkerkulør

Slik gjør du

  1. Legg potetene i en kjele med vann, og la koke mens du lager resten av maten.


  2. Sausen: Gjør klart vann med buljong, og matfløte med maizena. Smelt smøret i en kjele og tilsett hvetemel. Rør om med en tresleiv til du får en nøttebrun farge. Den vil virke tørr. Husk å røre om hele tiden slik at det ikke brenner seg.  Tilsett buljong, fløte, pepper og noen dråper sukkerkulør. La sausen koke på svak varme med jevnlig omrøring i ca. 30 minutter.


  3. Bland sammen kjøttdeig, salt, pepper, muskat, potetmel og lettmelk i en bolle. Form massen til 8 kjøttkaker og stek i en panne med smør. 


  4. Kok/damp grønnsakene.


  5. Kok opp varmt vann til ertene og la de trekke i ca. 10 minutter.

Næringsberegning per porsjon

100 g saus per porsjon.

Kcal: 519
Fett: 18,3 g
Mettet fett: 10 g
Karbohydrater: 62,2 g
Kostfiber: 11 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 32,4 g
Salt: 4 g

bottom of page