top of page

Hjemmelaget fiskegrateng

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

6

Mengde frukt & grønt:

80 g per porsjon

Ingredienser

  • 75 g tørr makaroni (fullkorn)

  • 2 ss Brelett

  • 3 ss hvetemel

  • 4 dl lettmelk

  • 50 g purre

  • 1 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 400 g torsk

  • 4 egg

  • 100 g revet lett ost

  • 1/2 dl griljermel

  • 12 poteter (ca. 1020 g). En porsjon er 170 g potet.

  • Brelett som saus

  • Revet gulrot

Slik gjør du

  1. Kok makaronien som anvist på pakken


  2. Smelt smør i en kjele med svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn. Skru ned varmen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt med en visp mellom hver gang. Kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i 5 minutter. 


  3. Ta sausen av platen og tilsett kokt makaroni, tynne purreringer, salt og pepper. Tilsett fisken kuttet i biter. 


  4. Skill eggene og stivpisk eggehvitene. Bland først eggeplommene inn i sausen. Vend deretter inn eggehvitene litt forsiktig for å beholde luften i eggehvitene. 


  5. Fordel gratengrøren i en godt smurt ildfast form, og strø over revet ost og griljermel. 


  6. Stekes på 180 grader i ca. 40 minutter. 


Oppskriften er hentet fra Matprat.no hvor det er gjort noen få endringer. Originaloppskriften finner du her.

Næringsberegning per porsjon

Beregnet på 1/6 del av gratengen med 170 g kokt potet, 80 g revet gulrot og 20 g smeltet Brelett som saus

Kcal: 513
Fett: 17,9 g
Mettet fett: 5,8 g
Karbohydrater: 60,7 g
Tilsatt sukker: 0,2 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 31,6 g
Salt: 2,1 g

bottom of page