Ingredienser
75 g tørr makaroni (fullkorn)
2 ss Brelett
3 ss hvetemel
4 dl lettmelk
50 g purre
1 ts salt
1/4 ts pepper
400 g torsk
4 egg
100 g revet lett ost
1/2 dl griljermel
12 poteter (ca. 1020 g). En porsjon er 170 g potet.
Brelett som saus
Revet gulrot
Slik gjør du
Kok makaronien som anvist på pakken
Smelt smør i en kjele med svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn. Skru ned varmen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt med en visp mellom hver gang. Kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i 5 minutter.
Ta sausen av platen og tilsett kokt makaroni, tynne purreringer, salt og pepper. Tilsett fisken kuttet i biter.
Skill eggene og stivpisk eggehvitene. Bland først eggeplommene inn i sausen. Vend deretter inn eggehvitene litt forsiktig for å beholde luften i eggehvitene.
Fordel gratengrøren i en godt smurt ildfast form, og strø over revet ost og griljermel.
Stekes på 180 grader i ca. 40 minutter.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no hvor det er gjort noen få endringer. Originaloppskriften finner du her.
Næringsberegning per porsjon
Beregnet på 1/6 del av gratengen med 170 g kokt potet, 80 g revet gulrot og 20 g smeltet Brelett som saus
Kcal: 513
Fett: 17,9 g
Mettet fett: 5,8 g
Karbohydrater: 60,7 g
Tilsatt sukker: 0,2 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 31,6 g
Salt: 2,1 g