Ingredienser
8 stk modne tomater (ca. 760 g)
Sjalottløk (4 stk)
2 hvitløksfedd
1 og ½ ss olivenolje til steking
0,5 l grønnsaksbuljong. Bruk gjerne 1 ss av Helios grønnsaksbuljong.
2 stk laurbærblad
200 g matfløte
4 dl (140 g tørr) fullkornspasta (eks. pastaskruer)
Hakket frisk timian (eller krydder)
Eventuelt kokt egg, brød og fersk basilikum som tilbehør.
Slik gjør du
Skrell og hakk løk og hvitløk.
Skyll tomatene og skjær i biter.
Skyll og hakk krydderurtene.
Stek løken raskt i olje til den er blank og myk.
Tilsett tomater og la steke i ca. 2 minutter.
Tilsett buljong utblandet i vann, laurbærblad og de hakkede krydderurtene.
La suppen koke i ca. 20 minutter på svak-middels varme.
Kok pastaen som anvist på pakken.
La suppen kjøle seg litt ned.
Ta ut laurbærbladene og kjør suppen myk med en stavmikser.
Rør inn fløten og varm opp suppen.
Næringsberegning per porsjon
Inkluderer 1 kokt egg.
Kcal: 386
Fett: 19,9 g
Mettet fett: 8,2 g
Karbohydrater: 40,1 g
Kostfiber: 7 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 15,1 g
Salt: 1,7 g