top of page

Hjemmelaget tomatsuppe

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

220 g per porsjon

Ingredienser


  • 8 stk modne tomater (ca. 760 g)

  • Sjalottløk (4 stk)

  • 2 hvitløksfedd

  • 1 og ½ ss olivenolje til steking

  • 0,5 l grønnsaksbuljong. Bruk gjerne 1 ss av Helios grønnsaksbuljong.

  • 2 stk laurbærblad

  • 200 g matfløte

  • 4 dl (140 g tørr) fullkornspasta (eks. pastaskruer)

  • Hakket frisk timian (eller krydder)

  • Eventuelt kokt egg, brød og fersk basilikum som tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skrell og hakk løk og hvitløk​.


  2. Skyll tomatene og skjær i biter​.


  3. Skyll og hakk krydderurtene.


  4. ​Stek løken raskt i olje til den er blank og myk.​


  5. Tilsett tomater og la steke i ca. 2 minutter​.


  6. Tilsett buljong utblandet i vann, laurbærblad og de hakkede krydderurtene.​


  7. La suppen koke i ca. 20 minutter på svak-middels varme.


  8. Kok pastaen som anvist på pakken.


  9. ​La suppen kjøle seg litt ned.​


  10. Ta ut laurbærbladene og kjør suppen myk med en stavmikser.


  11. ​Rør inn fløten og varm opp suppen.

Næringsberegning per porsjon

Inkluderer 1 kokt egg.

Kcal: 386
Fett: 19,9 g
Mettet fett: 8,2 g
Karbohydrater: 40,1 g
Kostfiber: 7 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 15,1 g
Salt: 1,7 g

bottom of page