top of page
  • Facebook
  • Instagram

Hjemmelaget vaniljeproteinpudding

Tilberedning:

15 min. (+2 timer med tiden det tar for at geléen skal stivne)

Antall porsjoner:

3

Mengde frukt & grønt:

50 g

Ingredienser

  • 2 dl lettmelk

  • 300 g gresk yoghurt naturell

  • 1 egg

  • 4 gelatinplater

  • 1 vaniljestang

  • Smak til med ønsket søtning (sukker, melis, sukrinmelis, honning..)

  • 150 g bær

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann, og la stå i 5 minutter.


  2. Varm opp melk i en kjele og pisk inn 1 egg.


  3. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør disse inn i melkeblandingen. La avkjøle- men ikke så lenge at det stivner. Om du heller den varme melkeblandingen sammen med gresk yoghurt blir det til grøt.


  4. Bland sammen gresk yoghurt og melkeblandingen i en bolle, tilsett frøene fra en vaniljestang og smak til med søtning. Fordel i 3 glass/skåler.

Næringsberegning per porsjon

I næringsberegningen er det brukt sukrinmelis.

Kcal: 146
Fett: 4,7 g
Mettet fett: 2,4 g
Karbohydrater: 13,3 g
Kostfiber: 2 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 13,7 g
Salt: 0,3 g

bottom of page