
Ingredienser
2 dl lettmelk
300 g gresk yoghurt naturell
1 egg
4 gelatinplater
1 vaniljestang
Smak til med ønsket søtning (sukker, melis, sukrinmelis, honning..)
150 g bær
Slik gjør du
Legg gelatinplatene i kaldt vann, og la stå i 5 minutter.
Varm opp melk i en kjele og pisk inn 1 egg.
Klem ut vannet av gelatinplatene og rør disse inn i melkeblandingen. La avkjøle- men ikke så lenge at det stivner. Om du heller den varme melkeblandingen sammen med gresk yoghurt blir det til grøt.
Bland sammen gresk yoghurt og melkeblandingen i en bolle, tilsett frøene fra en vaniljestang og smak til med søtning. Fordel i 3 glass/skåler.
Næringsberegning per porsjon
I næringsberegningen er det brukt sukrinmelis.
Kcal: 146
Fett: 4,7 g
Mettet fett: 2,4 g
Karbohydrater: 13,3 g
Kostfiber: 2 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 13,7 g
Salt: 0,3 g