top of page
  • Facebook
  • Instagram

Kylling, grønnkålchips og potetmos

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

2

Mengde frukt & grønt:

140 g

Ingredienser

  • 2 kyllingfileter

  • 400 g potet (uten skall)

  • 0,5 dl lettmelk

  • 30 g Brelett

  • 200 g gulrot (gjerne i forskjellige farger)

  • 80 g grønnkål

  • 2 ss olivenolje

  • Flytende plantemargarin til steking av kylling

  • Rosmarin

  • Muskat

  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og kok til de er møre. Skjær gjerne i grove biter slik at det går fortere.


  2. Kutt gulrøttene i staver.


  3. Skjær bort stilken fra grønnkålen, og riv i grove biter.


  4. Bland sammen grønnkål, gulrøtter, olivenolje, salt og pepper i en bolle. Legg deretter over et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.


  5. Når potetene er ferdige kan du tilsette melk, smør, salt, pepper og muskat.


  6. Stek kyllingen i en panne med smør. Dryss over rosmarin, salt og pepper.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 596 kcal
Fett: 23,7 g
Mettet fett: 5,2 g
Karbohydrater: 52 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 9 g
Protein: 48,7 g
Salt: 2,3 g

bottom of page