top of page

Kyllinggryte

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

6

Mengde frukt & grønt:

60 g per porsjon

Ingredienser

  • 1 grillet kylling (ca.480 g etter du har fjernet skinn og bein)

  • 1 paprika (160 g)

  • 1 løk (190 g)

  • 250 g sjampinjong

  • 2 fløteputter matfløte

  • 2 ss soyasaus

  • 2 fedd hvitløk

  • Sukkerkulør

  • 1 ts paprikapulver

  • Pepper

  • 1 ss olivenolje til steking

  • 375 g tørr fullkornsris (3 poser)

Slik gjør du


  1. Kutt opp løk, paprika, sopp og hvitløk. Stek først løk og hvitløk, og tilsett paprika når løken begynner å bli blank.


  2. Stek soppen for seg selv i en gryte, uten smør/olje, til den er redusert.


  3. Rens kyllingen. Fjern, bein og skinn.


  4. Legg alle ingrediensene i gryten og tilsett matfløte, noen dråper sukkerkulør, soyasaus og krydder. La koke på middels varme i 15-20 minutter.


  5. Kok risen som anvist på pakken

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 563
Fett: 21,8 g
Mettet fett: 12,1 g
Karbohydrater: 57,4 g
Tilsatt sukker: 0,1 g
Kostfiber: 7 g
Protein: 37,5 g
Salt: 0,7 g

bottom of page