top of page

Laks med ovnsstekte rotgrønnsaker

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

190 g per porsjon

Ingredienser

  • 4 laksefileter (125 g per stk)

  • 500 g potet 

  • 350 g rødbeter

  • 200 g gulrot

  • 200 g persillerot

  • 50 g olivenolje til steking

  • Rosmarin

  • Sitronpepper

  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.


  2. Kutt opp potet, gulrot, persillerot og rødbetene i grove biter. Legg de i en bolle og tilsett olivenolje, rosmarin, salt og pepper.


  3. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 40-50 min. 


  4. Legg fisken i en ildfast form med litt olje i bunn. Krydre med sitronpepper. Stek i 15-20 min. etter at grønnsakene er ferdige.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 470
Fett: 23,2 g
Mettet fett: 3,4 g
Karbohydrater: 42,9 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 9 g
Protein: 27,4 g
Salt: 1 g

bottom of page