top of page

Laksegrateng

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

85 g per porsjon

Ingredienser

  • 500 g laks uten skinn 

  • 1 stk brokkoli (300 g)

  • 300 g potet 


    Hvit saus

  • 1 ss Vita Hjertego Flytende margarin til steking

  • 40 g løk

  • 2 ss hvetemel

  • 4 dl ekstra lettmelk

  • Kajennepepper

  • Salt og pepper

  • 200 g revet lett gulost

Slik gjør du


  1. Skrell potetene og kok dem møre i salt vann. Gjør klart resten mens potetene koker.


  2. Del brokkoli i buketter. Kok opp vann og la brokkolien koke i 2-4 min. Eventuelt tilsett brokkolien til potetene mot slutten.


  3. Skjær laksen i skiver på ca. 5 cm.


  4. Hvit saus: Mens det andre koker kan du begynne på den hvite sausen. Finhakk løk og surr blankt i smør. Rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring. Smak til med salt, pepper og litt kajennepepper. La koke på middels varme i ca. 10 min.


  5. Sett ovnen på 200 grader.


  6. Når potetene og brokkolien er ferdig kokt kan du kutte det opp i biter, og legge i en smurt ildfast form. Legg over laksebitene, og hell over den hvite sausen. Dryss revet ost på toppen.


  7. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 567
Fett: 30,9  g
Mettet fett: 8,4 g
Karbohydrater: 26,1 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 4, g
Protein: 48 g
Salt: 2,1 g

bottom of page