Ingredienser
500 g laks uten skinn
1 stk brokkoli (300 g)
300 g potet
Hvit saus
1 ss Vita Hjertego Flytende margarin til steking
40 g løk
2 ss hvetemel
4 dl ekstra lettmelk
Kajennepepper
Salt og pepper
200 g revet lett gulost
Slik gjør du
Skrell potetene og kok dem møre i salt vann. Gjør klart resten mens potetene koker.
Del brokkoli i buketter. Kok opp vann og la brokkolien koke i 2-4 min. Eventuelt tilsett brokkolien til potetene mot slutten.
Skjær laksen i skiver på ca. 5 cm.
Hvit saus: Mens det andre koker kan du begynne på den hvite sausen. Finhakk løk og surr blankt i smør. Rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring. Smak til med salt, pepper og litt kajennepepper. La koke på middels varme i ca. 10 min.
Sett ovnen på 200 grader.
Når potetene og brokkolien er ferdig kokt kan du kutte det opp i biter, og legge i en smurt ildfast form. Legg over laksebitene, og hell over den hvite sausen. Dryss revet ost på toppen.
Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 567
Fett: 30,9 g
Mettet fett: 8,4 g
Karbohydrater: 26,1 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 4, g
Protein: 48 g
Salt: 2,1 g