top of page
  • Facebook
  • Instagram

Lompepizza

Tilberedning:

45 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

60 g per pizza

Ingredienser

  • 1 pakke store lomper (8 stk)

  • 1 boks passata (390 g)

  • 3 ss tomatpurè

  • 3 sjalottløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 baller mozzarella (125 g x 2)

  • 1 pakke spekeskinke (80 g)

  • 250 g sopp

  • 165 g mais (en liten boks)

  • 1 ss olivenolje

  • 1 ts oregano

  • 1 ts basilikum

  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kutt opp soppen og stek i en panne på middels varme (uten smør og olje) til den er redusert.


  2. Hakk sjalottløk og hvitløk, og stek den gylden i olivenolje.


  3. Bland løk, sopp, hermetiske tomater og tomatpurè i en kjele og la det koke under svak varme i ca. 10 minutter. Tilsett krydder, salt og pepper.


  4. Tilsett mais mot slutten.


  5. Skjær mozzarella i mindre biter.


  6. Legg lompene på et bakepapirkledd stekebrett og fordel tomatsausen over lompene, deretter spekeskinke, og til slutt mozzarella.


  7. Stek i ovnen på 180 g i ca.15 minutter .

Næringsberegning per porsjon

Beregnet på 1 lompepizza

Kcal: 201
Fett: 7,9 g
Mettet fett: 3,9 g
Karbohydrater: 22,5 g
Kostfiber: 4 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 11,9 g
Salt: 1,4 g

bottom of page