top of page

Pai med cottage cheese

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

6

Mengde frukt & grønt:

40 g per porsjon

Ingredienser

Paibunn

  • 120 g sammalt speltmel

  • 60 g siktet speltmel

  • 110 g Brelett

  • 1 ts salt

  • 1 ts rosmarin

  • 2 ss vann

Fyll

  • 200 g kokt skinke

  • 1 stor løk (200 g)

  • 50 g purre

  • 3 egg 

  • 2 dl lettmelk

  • 100 g revet lett ost

  • 250 g mager cottage cheese

  • 1/2 ts salt og pepper

  • 1 ss olivenolje til steking

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.


  2. Bland ingrediensene til paibunnen, og trykk deigen ut i en smurt paiform.


  3. Stek bunnen i 10 minutter mens du lager resten.


  4. Kutt opp løk og stek den gylden.


  5. Kutt opp purre og stek den i pannen med løken.


  6. Kutt opp skinke.


  7. Bland alle ingrediensene til fyllet og hell dette i paiformen.


  8. Topp med revet ost.


  9. Stek paien i ovnen på 200 grader i ca. 30 min.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 362
Fett: 17,2 g
Mettet fett: 5,8 g
Karbohydrater: 27,7 g
Kostfiber: 4 g
Tilsatt sukker: 1,1 g
Protein: 26,2 g
Salt: 1,9 g

bottom of page