top of page

Pasta med kremet tomatsaus

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

220 g per porsjon

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig

  • 300 g (tørr) penne pasta (75 g per porsjon)

  • 1 stor brokkoli (400 g)

  • 3 sjalottløk

  • 3 gulrøtter (240 g)

  • 1/2 squash (150 g)

  • 2 fedd hvitløk

  • 200 g mager Creme Fraiche

  • 1 boks hermetiske tomater (400 g)

  • 2 ss tomatpurè 

  • 1 terning grønnsaksbuljong

  • 2 dl vann

  • 1 ts oregano

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 1 ss flytende plantemargarin til steking av kjøttdeig

  • 1 ss olivenolje til steking av grønnsaker

Slik gjør du

  1. Kutt opp løk, squash og gulrot. Putt dette i en gryte sammen med olivenolje. Stek på middels varme i 5 minutter.


  2. Tilsett finhakket hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater, buljong utblandet i 2 dl vann, oregano og pepper, og la dette småkoke på middels varme i 10-15 minutter.


  3. Kutt opp brokkoli og damp/kok denne.


  4. Kok pastaen som anvist på pakken.


  5. Stek kjøttdeigen.


  6. Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser.


  7. Hell grønnsakssausen i stekepannen med kjøttdeig, og tilsett Creme Frache. Varm opp før du heller over pastaen.


Oppskriften er hentet fra Tine.no, men det er gjort noen små endringer. 

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 613
Fett: 17 g
Mettet fett: 6,6 g
Karbohydrater: 80,5 g
Tilsatt sukker: 2,4 g
Kostfiber: 12 g
Protein: 40,2 g
Salt: 1,2 g

bottom of page