top of page

Pasta med laks og pesto

Tilberedning:

30 min

Antall porsjoner:

1

Mengde frukt & grønt:

100 g per porsjon

Ingredienser

  • 1 laksefilet

  • 75 g tørr fullkornpasta

  • 30 g grønn pesto. Gjerne hjemmelaget.

  • 100 g cherrytomater

  • Et lite dryss parmesan

  • Salt og pepper


For å lage pesto trenger du 

  • 35 g pinjekjerner

  • 1 dl olivenolje (90 g)

  • 1 potte basilikum

  • 1/2 fedd hvitløk

  • 50 g parmesan

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader, og stek laksen i en ildfast form med litt olje i bunn. Stekes i 15-20 min.


  2. Kok opp vann til pastaen, og kok som anvist på pakken.


  3. Når pastaen er ferdig heller du av vannet og blander inn pesto.


  4. Miks alt på en tallerken. Dryss over litt parmesan til slutt.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 720
Fett: 36,9 g
Mettet fett: 6,3 g
Karbohydrater: 63,6 g
Kostfiber: 9 g
Tilsatt sukker: 0 g
Protein: 37,7 g
Salt: 0,5 g

bottom of page