top of page

Pasta med scampi og pesto

Tilberedning:

30 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

100 g per porsjon

Ingredienser

  • 300 g fullkorn pasta (tørr). I oppskriften er det brukt skruer.

  • 540 g kokt scampi (2 pakker på 270 g hver)

  • 1 chili

  • 1 fedd hvitløk

  • 400 g cherrytomat

  • 1 ss olivenolje til steking

  • 100 g grønn pesto. Lag gjerne selv!


For å lage pesto trenger du 

  • 35 g pinjekjerner

  • 1 dl olivenolje (90 g)

  • 1 potte basilikum

  • 1/2 fedd hvitløk

  • 50 g parmesan

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

Slik gjør du

  1. Pesto: Kjør pinjekjerner, hvitløk og basilikum i en blender​.Tilsett olivenolje, parmesan, salt og pepper og kjør dette sammen.


  2. Kutt cherrytomatene i to.


  3. Kok pasta som anvist på pakken.


  4. Kutt opp chili og hvitløk. Stek scampien i dette sammen med olje.


  5. Når pastaen er ferdig kokt blander du sammen denne med pesto, tomater og scampi.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 570
Fett: 21,4 g
Mettet fett: 3,4 g
Karbohydrater: 62 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 7 g
Protein: 34,8 g
Salt: 2,5 g

bottom of page