Ingredienser
300 g fullkorn pasta (tørr). I oppskriften er det brukt skruer.
540 g kokt scampi (2 pakker på 270 g hver)
1 chili
1 fedd hvitløk
400 g cherrytomat
1 ss olivenolje til steking
100 g grønn pesto. Lag gjerne selv!
For å lage pesto trenger du
35 g pinjekjerner
1 dl olivenolje (90 g)
1 potte basilikum
1/2 fedd hvitløk
50 g parmesan
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Slik gjør du
Pesto: Kjør pinjekjerner, hvitløk og basilikum i en blender.Tilsett olivenolje, parmesan, salt og pepper og kjør dette sammen.
Kutt cherrytomatene i to.
Kok pasta som anvist på pakken.
Kutt opp chili og hvitløk. Stek scampien i dette sammen med olje.
Når pastaen er ferdig kokt blander du sammen denne med pesto, tomater og scampi.
Næringsberegning per porsjon
Kcal: 570
Fett: 21,4 g
Mettet fett: 3,4 g
Karbohydrater: 62 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 7 g
Protein: 34,8 g
Salt: 2,5 g