Ingredienser
250 g sammalt hvetemel
250 g hvetemel
1/2 pakke gjær
3 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ts salt
Fyll
400 g tomat Passata
1 løk (160 g)
2 fedd hvitløk
250 g sjampinjong
200 g kokt skinke
300 g revet lett ost
1 ts oregano
1 ts basilikum
Salt og pepper
Slik gjør du
Start med å blande ut gjær i lunkent vann sammen med olje. Bland sammen mel, salt og gjærblandingen, enten i en kjøkkenmaskin eller for hånd i en bolle. La deigen heve under plastfolie i en bolle i minimum 1 time over varmt underlag (sett den på en rist over vasken med varmt vann under. Eventuelt kan du sette den på varme fliser).
Når deigen har hevet ferdig kan du kutte opp løk, hvitløk og sopp og steke dette i en panne med smør.
Legg alt sammen i en kjele, og la dette koke sammen med tomatsausen og krydder på svak varme i 10-15 minutter.
Kutt opp skinke.
Kjevle ut deigen slik at den blir rektangelformet og passer i en langpanne. Bruk gjerne litt ekstra mel så det ikke blir så klissete.
Legg pizzabunnen på et bakepapirkledd stekebrett og legg over tomatsausen, skinke og osten.
Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 25-30 minutter.
Næringsberegning per porsjon
Beregnet på 1 pizzastykke av 16
Kcal: 206
Fett: 6,3 g
Mettet fett: 2,4 g
Karbohydrater: 26,4 g
Tilsatt sukker: 0,1 g
Kostfiber: 4 g
Protein: 13,1 g
Salt: 1 g