top of page

Pizza med grov bunn

Tilberedning:

2 t (med heving)

Antall porsjoner:

16

Mengde frukt & grønt:

35 g per pizzastykke

Ingredienser

  • 250 g sammalt hvetemel

  • 250 g hvetemel

  • 1/2 pakke gjær

  • 3 dl lunkent vann

  • 2 ss olivenolje

  • 1 ts salt

Fyll

  • 400 g tomat Passata

  • 1 løk (160 g)

  • 2 fedd hvitløk

  • 250 g sjampinjong

  • 200 g kokt skinke

  • 300 g revet lett ost

  • 1 ts oregano

  • 1 ts basilikum

  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Start med å blande ut gjær i lunkent vann sammen med olje. Bland sammen mel, salt og gjærblandingen, enten i en kjøkkenmaskin eller for hånd i en bolle. La deigen heve under plastfolie i en bolle i minimum 1 time over varmt underlag (sett den på en rist over vasken med varmt vann under. Eventuelt kan du sette den på varme fliser).


  2. Når deigen har hevet ferdig kan du kutte opp løk, hvitløk og sopp og steke dette i en panne med smør.


  3. Legg alt sammen i en kjele, og la dette koke sammen med tomatsausen og krydder på svak varme i 10-15 minutter. 


  4. Kutt opp skinke.


  5. Kjevle ut deigen slik at den blir rektangelformet og passer i en langpanne. Bruk gjerne litt ekstra mel så det ikke blir så klissete.


  6. Legg pizzabunnen på et bakepapirkledd stekebrett og legg over tomatsausen, skinke og osten.


  7. Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 25-30 minutter.

Næringsberegning per porsjon

Beregnet på 1 pizzastykke av 16

Kcal: 206
Fett: 6,3 g
Mettet fett: 2,4 g
Karbohydrater: 26,4 g
Tilsatt sukker: 0,1 g
Kostfiber: 4 g
Protein: 13,1 g
Salt: 1 g

bottom of page