top of page

Quinoa-salat med egg

Tilberedning:

30 min.

Antall porsjoner:

1

Mengde frukt & grønt:

180 g per porsjon

Ingredienser

  • 75 g tørr quinoa

  • 2 egg

  • 30 g spinat

  • 75 g tomat

  • 75 g agurk

  • 30 g fetaost

  • 10 g extra virgin olive oil

Slik gjør du

  1. Skyll 75 g (tørr) quinoa ved hjelp av en sil i kaldt vann.


  2. Hell quinoa og 2 dl (200 g) vann i en kjele, med litt salt. Kok opp. Når det koker setter du ned varmen. Sett ned på lavest mulig varme.


  3. La stå i 15-18 min. til vannet er absorbert. Rør om med jevne mellomrom.


  4. Kok opp vann til eggene, og la eggene koke i 8-10 minutter.


  5. Kutt opp grønnsakene.


  6. Når quinoaen og eggene er ferdig kan du blande alle ingrediensene sammen.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 606
Fett: 33 g
Mettet fett: 9,3 g
Karbohydrater: 49,9 g
Kostfiber: 9 g
Tilsatt sukker: 11,3 g
Protein: 31,2 g
Salt: 1,2 g

bottom of page