top of page

Sjokolademousse

Tilberedning:

15 min. (+ 1 time med tiden det tar for at geléen skal stivne)

Antall porsjoner:

2

Mengde frukt & grønt:

50 g per porsjon

Ingredienser

  • 4 eggehviter

  • 2 ss Sukrimmelis

  • 2 ss bakekakao

  • 2 gelatinplater

  • 200 g Sukkerfri Vaniljesaus

  • 100 g bringebær

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann.


  2. Kjør 4 eggehviter, sukrinmelis og kakao til en luftig masse.


  3. Varm opp litt vann (1/4 dl vann) i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt gelatinen i vannet i kjelen. Hell gelatinen i røren med sjokolademoussen i en tynn stråle mens du samtidig rører om.


  4. Hell blandingen i 2 former.


  5. La stå i kjøleskapet i 1 t.


  6. Server med vaniljesaus og bær.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 180
Fett: 6,9 g
Mettet fett: 4,3  g
Karbohydrater: 14,4 g
Tilsatt sukker: 0,3 g
Kostfiber: 5 g
Protein: 16,4 g
Salt: 0,5 g

bottom of page