top of page

Spagetti Bolognese

Tilberedning:

45 min.

Antall porsjoner:

6

Mengde frukt & grønt:

190 g per porsjon

Ingredienser

  • 1 pakke karbonadedeig (400 g)

  • 100 g gulrot

  • 100 g sellerirot

  • 1 løk (160 g)

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 bokser hermetiske tomater (800 g)

  • 1 boks hermetiske tomatbønner

  • 100 g mager Creme fraiche

  • 1 ts timian

  • 1 ts rosmarin

  • 0,5 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • Vita Hjertego Flytende margarin til steking

  • 450 g tørr fullkorn spagetti. Om du skal ha retten flere dager anbefaler jeg å beregne 75 g tørr pasta per porsjon. Kok ny pasta neste dag.

  • 6 ss parmesan

Slik gjør du


  1. Kutt opp løk og hvitløk, og stek gylden i en panne med smør.


  2. Rasp gulrot og sellerirot


  3. Stek kjøttdeigen.


  4. Ha alt over i en kjele og tilsett krydder, hermetiske tomater og tomatbønner.


  5. La det koke på svak varme i 10-20 minutter.Tilsett creme fraiche mot slutten.


  6. Sett over vann til spagettien, og kok som anvist på pakken.


  7. Dryss revet parmesan over hver rett til slutt.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 549
Fett: 13,7 g
Mettet fett: 5 g
Karbohydrater: 80,7 g
Tilsatt sukker: 1,4 g
Kostfiber: 12 g
Protein: 31,7 g
Salt: 1,2 g

bottom of page