top of page

Spinatpai

Tilberedning:

1 t og 10 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

140 g per porsjon

Ingredienser

Til bunnen trenger du:

100 g mager cottage cheese

100 g hvetemel

50 g havremel

50 g Brelett


Til fyllet trenger du:

200 g spinat

1 løk (160 g)

100 g fetaost

1/2 ts salt (bruk jodisert salt)

Pepper

100 g mager cottage cheese

100 g lettmelk

2 egg

150 g revet lett ost


200 g cherrytomater som tilbehør

Slik gjør du

  1. Miks cottage cheese, mel og smør i en food processor.


  2. Smør en paiform med smør, og trykk deigen ned i formen. Den bør stå kaldt i ca. 30 minutter.


  3. Stek bunnen i 10 minutter på 225 grader.


  4. Kutt løken og kjør spinaten i en food prosessor.


  5. Bland sammen løk, spinat og fetaost. Legg dette over paibunnen.


  6. Bland sammen cottage cheese, melk, egg, salt og pepper. Hell dette i formen.


  7. Topp paien med revet ost.


  8. Stekes på 225 grader i 30 minutter.


  9. Server med tomater til.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 457
Fett: 21,6 g
Mettet fett: 10,4 g
Karbohydrater: 34,1 g
Kostfiber: 4 g
Tilsatt sukker: 1 g
Protein: 33,8 g
Salt: 2,6 g

bottom of page