top of page

Hvit fisk med potetmos og ertepuré

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

0 g

Ingredienser

  • 600 g hvit fisk (150 g per porsjon). Hvit fisk kan være torsk, sei, kolje/hyse eller breiflabb.

  • 800 g skrelte poteter

  • 1,5 dl matfløte

  • 90 g brelett

  • 350 g erter 

  • 1 pakke bacon (105 g)

  • Salt og pepper

  • Smør til steking

Slik gjør du

  1. Skrell og kok potetene. Det tar gjerne alt fra 30-50 minutter avhengig av størrelse på potetene.


  2. Kutt opp bacon i biter og stek dette. 


  3. Når potetene nærmer seg ferdige kan du koke opp ertene i lettsaltet vann. La det koke et par minutter, og hell av vannet. Tilsett 40 g smør, og 1 klype salt og pepper. Kjør dette i en blender.


  4. Varm opp 50 g brelett sammen med fløten. Når smøret har smeltet moser du den sammen med potetene og smaker til med salt og pepper.


  5. Stek fisken i smør med salt og pepper i en stekepanne. 

Næringsberegning per porsjon

I næringsberegningen er det brukt torsk.

Kcal: 593
Fett: 31,7 g
Mettet fett: 10,6 g
Karbohydrater: 52,1 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 9 g
Protein: 41,5 g
Salt: 1,5 g

bottom of page