top of page

Svin og kokte poteter i brun saus

Tilberedning:

60 min.

Antall porsjoner:

3

Mengde frukt & grønt:

160 g per porsjon

Ingredienser

  • 400 g ytrefilet av svin i skiver 

  • Paprikakrydder, salt og pepper

  • 6 poteter (ca. 510 g)

  • Viltblanding, 500 g

  • Brun saus

    • 200 g matfløte

    • 1 ss Helios grønnsaksbuljong (blandes i 4 dl vann)

    • 1 ss maizenamel

    • Pepper

    • 30 g smør

    • 30 g hvetemel

    • Noen dråper sukkerkulør

Slik gjør du

  1. Kok opp vann til potetene.


  2. ​Legg potetene i en kjele med vann og la de koke mens du lager resten av maten. Det tar ca. 30-40 min avhengig av størrelsen på potetene.


  3. Sausen: Gjør klart vann med buljong, og matfløte med maizena. Smelt smøret i en kjele og tilsett hvetemel. Rør om med en tresleiv til du får en nøttebrun farge. Den vil virke tørr. Husk å røre om hele tiden slik at det ikke brenner seg.  Tilsett buljong, fløte, pepper og noen dråper sukkerkulør. La sausen koke på svak varme med jevnlig omrøring i ca. 30 minutter.


  4. Når det er 15 minutter igjen før sausen er ferdig kan du  koke/dampe grønnsakene og steke kjøttet. Bruk gjerne paprikakrydder, salt og pepper. 

Næringsberegning per porsjon

Basert på 1/4 av sausen.

Kcal: 558
Fett: 22,5 g
Mettet fett: 11,6 g
Karbohydrater: 54 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 39,1 g
Salt: 2,7 g

bottom of page