Ingredienser
400 g ytrefilet av svin i skiver
Paprikakrydder, salt og pepper
6 poteter (ca. 510 g)
Viltblanding, 500 g
Brun saus
200 g matfløte
1 ss Helios grønnsaksbuljong (blandes i 4 dl vann)
1 ss maizenamel
Pepper
30 g smør
30 g hvetemel
Noen dråper sukkerkulør
Slik gjør du
Kok opp vann til potetene.
Legg potetene i en kjele med vann og la de koke mens du lager resten av maten. Det tar ca. 30-40 min avhengig av størrelsen på potetene.
Sausen: Gjør klart vann med buljong, og matfløte med maizena. Smelt smøret i en kjele og tilsett hvetemel. Rør om med en tresleiv til du får en nøttebrun farge. Den vil virke tørr. Husk å røre om hele tiden slik at det ikke brenner seg. Tilsett buljong, fløte, pepper og noen dråper sukkerkulør. La sausen koke på svak varme med jevnlig omrøring i ca. 30 minutter.
Når det er 15 minutter igjen før sausen er ferdig kan du koke/dampe grønnsakene og steke kjøttet. Bruk gjerne paprikakrydder, salt og pepper.
Næringsberegning per porsjon
Basert på 1/4 av sausen.
Kcal: 558
Fett: 22,5 g
Mettet fett: 11,6 g
Karbohydrater: 54 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 39,1 g
Salt: 2,7 g