top of page

Tortillapizza med mozzarella og deilig topping

Tilberedning:

45 min.

Antall porsjoner:

8 pizzaer

Mengde frukt & grønt:

50 g per pizza

Ingredienser

  • 8 små tortilla-lomper, fullkorn (små, 40 g per stk.)

  • 1 pakke kidneybønner (230 g avrent)

  • 100 g grønne oliven

  • 100 g sopp

  • 100 g rødløk

  • 100 g paprika (gjerne i forskjellige farger)

  • 200 Passata (finmoste tomater)

  • 375 g mozzarella (3 baller)

  • Krydder, eks: oregano og basilikum. Trenger ikke salt.

Slik gjør du

  1. Kutt opp sopp, paprika, løk, og oliven i skiver.


  2. Legg tortillaene på et bakepapirkledd stekebrett.


  3. Smør over passata, strø over krydder, og topp pizzaene med grønnsakene, samt bønner.


  4. Fordel mozzarella, oppskjært i skiver, på pizzaene.


  5. Stekes i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter (til mozzarellaen har smeltet)

Næringsberegning per porsjon

1 pizza:

Kcal. 277
Fett: 12,4 g
Mettet fett: 5,9 g
Karbohydrater: 30,3 g
Tilsatt sukker: 1,2 g
Kostfiber: 6 g
Protein: 13,9 g
Salt: 1,3 g

bottom of page