top of page

Vegetarpasta i kremet saus

Tilberedning:

45 min.

Antall porsjoner:

4

Mengde frukt & grønt:

40 g per porsjon

Ingredienser

  • 300 g tørr fullkorn spagetti

  • 300 g matfløte

  • 50 g parmesan

  • 1 fedd hvitløk

  • 250 g hermetiske erter (tørkede)

  • 250 g sjampinjong

  • 1 løk (160 g)

  • 3 ss soyasaus

  • 2 ss maizena

  • 1 ss olivenolje

  • Pepper

Slik gjør du

  1. Kutt opp sopp og stek denne i en panne (uten olje) til den er redusert. Sett til side.


  2. Kutt opp hvitløk og løk , og stek i 1 ss olivenolje på middels varme til løken er gylden.


  3. Kok opp vann til pastaen, og kok denne mens du lager resten.


  4. Bland sammen matfløte og melk i et litermål og tilsett maizena. Utjevn melet med en visp.


  5. Hell fløteblandingen over i kjelen med sopp, hvitløk og løk. 


  6. Tilsett erter, soyasaus og parmesan. La dette koke på svak varme i 10 minutter. 


  7. Bland sammen pasta og sausen.

Næringsberegning per porsjon

Kcal: 568
Fett: 22,3 g
Mettet fett: 11,7 g
Karbohydrater: 77 g
Tilsatt sukker: 0 g
Kostfiber: 13 g
Protein: 21,2 g
Salt: 1,9 g

bottom of page